Llegir de nit


Robinson Crusoe – Daniel Defoe

Posted in Daniel Defoe per Marta Millaret a Octubre 25, 2009

Llibre d’autoajuda disfressat de llibre d’aventures. Escrit l’any 1719, és divertidíssim de llegir. Comença amb un pessimisme exagerat (i còmic) que m’ha fet pensar en l’avorriment que pot sentir un adolescent actual, continua amb un reguitzell d’experiències desoladores (i dramàtiques) difícils d’experimentar al nostre cantó de món i se situa, finalment, en un optimisme constant (i desitjable) que es manté durant tot el llibre.

El tema central és la cultura de l’esforç i els beneficis de la planificació aplicada amb èxit a totes les esferes de la vida excepte el sexe, que deu ser l’únic tema que no apareix enlloc en aquest llibre. Divertit, enriquidor i molt entretingut, m’ha semblat en conjunt un passatemps meravellós.

Un parell de bombonets que destacaria són els fragments on es fa referència als espanyols a Amèrica, les relacions amb Divendres i el relat d’una travessa terrorífica pels Pirineus amb una quantitat exagerada de llops per companys de viatge.

Fàcil de llegir i refotudament interessant.

També té gràcia la biografia de l’autor, Daniel Defoe, un escriptor força hàbil a l’hora de treure profit a diferents situacions de la seva vida.

3 Respostes per a 'Robinson Crusoe – Daniel Defoe'

Subscribe to comments with RSS o TrackBack per a 'Robinson Crusoe – Daniel Defoe'.

 1. dErsu_ said,

  Un vint-i-cint d’octubre molt productiu.

 2. nau argos said,

  Molt original això de considerar-lo un llibre d’auto ajuda. L’exclusió del sexe suposo que li vindria del fet de ser un anglès del segle XVII. En aquella època és prou congeut que les criatures venien de París. Allà si que no paraven.

 3. martanit said,

  dErsu: un vint-i-cinc d’octubre molt enfeinat… però força més relaxat que un dia a la vida d’en Robinson Crusoe, és clar

  nau argos: sí sí sí, em va semblar un llibre d’autoajuda camuflat. I molt modernet i fàcil de llegir.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: